miastoNS
Portal informacyjny | Nowy Sącz

Czas na 18. International Cooking Day na WSB-NLU. Skosztuj potrawy z najdalszych zakątków świata

0 815

Gotowanie, smakowanie, a przy tym pomaganie innym? Tak, jedno może iść w parze z drugim, co po raz 18. udowadniać będzie Wyższa Szkoła Biznesu – National Louis University w Nowym Sączu. Organizowane przez studentów WSB-NLU wydarzenie, czyli International Cooking Day to nie tylko okazja, by spróbować smakołyków z aż 9 krajów, ale też, by pomóc innym. To wszystko już w najbliższą sobotę, 21 stycznia 2023 r. o godzinie 12:30!

Charytatywne gotowanie już po raz 18.

Celem 18. International Cooking Day w 2023 r. będzie zebranie środków, które w całości zostaną przekazane na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. W tym roku finał odbędzie się już po raz 31., a hasłem zbiórki jest “Chcemy wygrać z sepsą! Gramy dla wszystkich – małych i dużych!”.

Jak odbywa się zbiórka? Wystarczy odwiedzić kampus WSB-NLU, spróbować specjałów przygotowanych przez studentów i wrzucić darowiznę do puszek ustawionych przy stoiskach.

Wydarzenie jest otwarte i dostępne dla wszystkich chętnych, którzy chcą spróbować nowych smaków, wymienić się poglądami czy odkryć ciekawe kultury. Przy okazji to doskonała sposobność, by wspomóc WOŚP i pomoc innym!

Studenci gotują, by pomagać innym

International Cooking Day to wydarzenie, które od lat jest organizowane na nowosądeckiej uczelni. Gotują studenci WSB-NLU z różnych stron świata, studenci przebywający w ramach programu Erasmus+, a także polscy studenci, którzy zawsze angażują się we wszelkie aktywności uczelni. Daje to szansę uczestnikom spróbowania dań z różnych zakątków świata. W ubiegłych edycjach International Cooking Day można było spróbować dań z Kazachstanu, Indii, Nepalu, Maroko czy Tatarstanu.

W 2023 r., w ramach 18. edycji International Cooking Day będzie można skosztować potraw z dziesięciu różnych stoisk. Wydarzenie uświetnią pokazy VR, czyli wirtualnej rzeczywistości. Oprócz tego w programie znajdą się także atrakcje przygotowane dla uczestników Dziecięcego Uniwersytetu I-go Wieku WSB-NLU, podczas których prezentowane będą kultury kulinarne Irlandii, Kazachstanu, Francji oraz Nepalu.

 

Komentarze Facebook
Zobacz również

Zostaw odpowiedź