Nad Bałtykiem zgłębiają tajniki kuchni kaszubskiej i kuchni świata
Zespół Szkół w Nawojowej jest członkiem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i jak podkreślają sami uczniowie jest to ogromny prestiż i satysfakcja.
Czytaj również: Pociski artyleryjskie odnalezione na posesji
– Nasze osiągnięcia kulinarne zostały zweryfikowane i otrzymaliśmy Tytuł Kuźni Talentów Kulinarnych za wysoki poziom nauczania, jedną z najlepszych bazę dydaktyczną, zakłady pracy, z którymi współpracujemy, doskonałą i wykwalifikowaną kadrę oraz ambitnych uczniów – mówi Anna Wilk, nauczycielka zawodu w ZS w Nawojowej.
Obecnie grupa uczniów klasy 2 Technikum żywienia i usług gastronomicznych bierze udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Szefa Krzysztofa Szulborskiego i Szefa Andrzeja Ławniczaka. Tematem przewodnim projektu jest kuchnia kaszubska i kuchnie świata. Wszystko odbywa się nad Bałtykiem, co jest również świetną okazją do zwiedzania Gdańska, Gdyni, Sopotu oraz spacerów po plażach.
Fot., źródło: Starostwo Powiatowe w Nowym Sączu