Tam szkolą prawdziwych profesjonalistów!
Uczniowie klas II i III Technikum Żywienia z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Nawojowej szlifowali swoje umiejętności pod okiem szefa kuchni hotelu Ibis w Nowym Sączu.
Czytaj również: Uwaga! Może padać śnieg, nawet do 15 cm [Ostrzeżenie meteorologiczne]
– Prace w kuchni prowadzone były pod czujnym okiem szefa kuchni Arkadiusza Schneidera i we współpracy z absolwentką naszego technikum Aleksandrą Wierny – mówi Anna Wilk, nauczycielka przedmiotów zawodowych w ZSP w Nawojowej. – Ola też miała praktyki w kuchni Hotelu Ibis i po zakończeniu nauki została tu zatrudniona.
Organizacja każdych zajęć jest konsultowana z dyrektorem hotelu Krzysztofem Kosem i managerem Józefem Dulakiem.
– Z Ibisem współpracujemy od początku jego powstania – dodaje Michał Bulzak, dyrektor ZSP w Nawojowej. – Uczniowie odbywają tu zajęcia praktyczne i praktykę zawodową. Baza hotelu pozwala kształcić młodzież na najnowszym sprzęcie.
Zajęcia uczniów klas II obejmowały technologię sporządzania potraw i napojów, a młodzież z klasy III uczyła się w zakresie organizacji i wykonywania usług gastronomicznych.
Fot., źródło: Starostwo Powiatowe w Nowym Sączu