miastoNS
Portal informacyjny | Nowy Sącz

Szybka zmiana nawyków żywieniowych z cateringiem wegańskim!

0 350

Jestem weganinem od dwóch lat, a swój dobry stan zdrowia zawdzięczam diecie wegańskiej którą dla mnie opracował dietetyk z cateringu wegańskiego. Jedzenie roślinne zmieniło mój poziom złego cholesterolu i poczułem się ogólnie zdrowszy i młodszy. Jadłem warzywa, owoce, orzechy, pestki, nasiona a to obniżyło to u mnie poziom lipoprotein, znanych również jako LDL, który według lekarzy jest bezpośrednio powiązany z chorobami serca. Nie lubię gotować, nie umiem opracować planu żywieniowego, dlatego skorzystanie z usług firmy cateringowej było trafną decyzją.

Catering wegański pomaga zmienić upodobania kulinarne

Po zmianie nawyków żywieniowych poczułem się lepiej, po pierwsze zniknęły zbędne złogi tłuszczu, nie musiałem już dźwigać ciężarów, życie stało się prostsze! Ponadto specjalistka z cateringu wegańskiego zapytała mnie o moje problemy zdrowotne, co mnie niepokoi i na tej podstawie powstał mój plan dietetyczny. Postanowiłem całkowicie zmienić swój styl życia i ze względu na stan swojej skóry zrezygnować z produktów pochodzenia zwierzęcego. Rozumiałem, że coś jest nie tak, ale nie mogłem znaleźć przyczyny. Któregoś dnia skontaktowałem się z dietetykiem firmy cateringowej i dowiedziałem się, o związku wysypek skórnych z produktami mlecznymi. Gdy zacząłem jeść dania diety wegańskiej: warzywa, owoce, orzechy, nasiona, zboża, rośliny strączkowe okazało się, że moja skóra wyzdrowiała. Najważniejsze jest, aby jeść wystarczającą ilość warzyw i owoców, ponieważ zawierają one więcej składników odżywczych, które nasycają nasz organizm.

cateringu wegetariańskiego i wegańskiego codziennie o tej samej porze otrzymuję urozmaicone, zdrowe i pyszne posiłki. Menu wegańskie jest znacznie szersze niż mogłoby się na pierwszy rzut oka wydawać. Lasagne można przygotować z dynią, a ravioli z orzechami laskowymi. Z orzechów nerkowca można zrobić nawet majonez a jego smak praktycznie nie różni się od tradycyjnego. Żywność pochodzenia roślinnego również nas napełnia, podobnie jak ładowarki do naszych telefonów.

Urozmaicona i smaczna dieta wegańska Kraków

Czym catering wegański zastępuje produkty mięsne? Jest kilka grup żywności, które są używane przez szefa kuchni w firmie cateringowej. wśród nich: grzyby, tofu i rośliny strączkowe. Rybę można zastąpić orzechami. A możesz łatwo nasycić swój organizm spożywając kalafior, który zawiera najwięcej białka w porównaniu do innych warzyw, a także bakłażan. W mojej diecie wegańskiej otrzymuję pyszne kotlety z brokułu, kalafiora, dyni i rozmarynu, gotowaną pietruszkę, surówkę z marchewki, jabłka i pora, orzechy. Doskonale smakują kotlety z cukinii i marchwi, seler pieczony, colesław z białej kapusty, orzechy laskowe. Na kolację otrzymuję np. sałatkę z pędami bambusa, burakami marynowanymi w occie, kapustą czerwoną, orzechem ziemnym i sosem majonezowym z karmelizowanej czerwonej cebuli. To urozmaicone dania którymi delektuję się i wiem, że podjąłem słuszną decyzję składając zamówienie na dietę pudełkową. Jest to również catering wegetariański który posiada w ofercie dania na bazie nabiału i jajek.

Catering wegetariański i wegański

Jeżeli zdecydujesz się przejść na dietę wegańską ze współczucia dla zwierząt lub masz już dość zastanawiania się, co ugotować na obiad dla siebie i członków rodziny, którzy mają obsesję na punkcie idei pacyfizmu i zdrowego odżywiania skorzystaj z oferty cateringu wegańskiego. Cokolwiek Cię motywuje, postawiłeś stopę na trudnej ścieżce usianej roślinami strączkowymi, szpinakiem i wszelkiego rodzaju orzechami. Tylko dietetyk potrafi odpowiednio wyliczyć kaloryczność posiłków, odpowiednią ilość białka, tłuszczy, węglowodanów. Dlatego tak bardzo cieszy mnie wybór firmy cateringowej która zadbała o program żywieniowy w 100 procentach dopasowany do potrzeb mojego organizmu.

Czuję się lekko, mam doskonałe samopoczucie, walczę o siebie każdego dnia, zacząłem biegać i ćwiczyć. Pamiętaj, że ogromnie błędne jest przekonanie wielu trenerów, że przejście na weganizm spowoduje problemy z wagą i utratę masy mięśniowej. Mięso nie jest jedynym sposobem na uzupełnienie białka, a tony białka nie są jedynym sposobem na utrzymanie siły. Produkty roślinne to doskonały zamiennik produktów odzwierzęcych, rośliny strączkowe zawierają np. dobroczynne białko. Ponadto dieta wegańska dostarcza mojemu organizmowi cenne witaminy, mikroelementy, przeciwutleniacze i błonnik. Dlatego jej składniki są efektywnym czynnikiem do budowy masy mięśniowej oraz regeneracji organizmu.

Podsumowanie

Dieta wegańska jest ogólnie rzecz biorąc zdrową rzeczą. Niskotłuszczowa dieta roślinna pomaga kontrolować poziom cukru we krwi, łatwo można stracić na wadze, utrzymując przy tym niski poziom cholesterolu i prawidłowe ciśnienie krwi, co znacznie zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia. Jeżeli jesteś sportowcem catering wegański zaproponuje Ci dietę Proteinową, jeżeli chcesz schudnąć bez efektu jo-jo – dietę ketogeniczną lub sirtuinową. Moi rodzice mają cukrzycę typu 2 i dietetyk zaproponował im dietę roślinną o niskim poziomie glikemiczym. Efektem jedzenia produktów roślinnych jest ustabilizowanie cukru we krwi, obniżenie ciśnienia tętniczego i cholesterolu. Jeżeli chcesz poprawić swoje życie skontaktuj się z firmą cateringową ProszeZdrowie i porozmawiaj o planie odżywiania który pomoże Ci zrealizować swoje cele życiowe.

– Materiał partnera

 

Komentarze Facebook
Zobacz również

Zostaw odpowiedź